Lees de extra maatregelen inzake het coronavirus.
078 - 842 53 33
Mail fb
078 - 842 53 33 Afspraak maken

Regelmatige controles met oog op welzijn dier

Chronisch medicatiegebruik

Voor sommige dieren is chronisch of herhaaldelijk medicatiegebruik noodzakelijk om in te kunnen staan voor het welzijn van het dier. Dit kan bijvoorbeeld gaan om oudere dieren die zonder pijnmedicatie niet meer comfortabel zijn, dieren met chronisch orgaanfalen of katten met een te snel werkende schildklier. Indien chronische medicatie in dergelijke gevallen noodzakelijk is om de levenskwaliteit te garanderen, werken wij hier graag aan mee.

Belang regelmatige medicatiecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat dieren die voortdurend of erg vaak medicatie toegediend krijgen goed onder controle blijven staan. Dit om te voorkomen dat medicatie die wellicht niet meer nodig is gebruikt blijft worden, dat bijwerkingen niet goed onderkend worden, of dat er betere alternatieven ter beschikking zijn gekomen. Bovendien kunnen nieuwe problemen of ziekten zich voordoen, die door de chronische medicatie minder opvallen of waarvoor de medicatie niet geschikt is.

Procedure herhalingsrecepten

Om hieraan goed invulling te geven, kunnen we aan dieren die niet bij een dierenarts onder controle staan niet ongelimiteerd medicatie geven. Omdat wij een jaarlijkse controle in dergelijke gevallen een minimum vinden, geven we aan dieren die langer dan een jaar niet bij een dierenarts zijn geweest geen medicatie mee. 

Samenwerking met andere dierenartsen

Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij alleen op deze manier de beste zorg voor uw huisdier kunnen leveren. Samen met u zullen we zoeken naar een goede balans in de controles en het chronisch medicatiegebruik van uw huisdier. Staat uw huisdier bij een andere dierenarts onder controle, maar wilt u graag bij ons medicatie ophalen? Vraag uw dierenarts dan het dossier van uw huisdier naar ons te sturen.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u direct een afspraak maken? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via 010 - 492 51 51.

Afspraak maken

Direct contact

Voor direct telefonisch contact of voor het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar op:
078 - 842 53 33.

Online inschrijven

Afspraak maken

 

Kunnen wij u helpen?

Nieuwe maatregelen i.v.m. coronavirus

Dierenarts Keizerskroon neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

Lees meer

 

De beste dierenartsenpraktijk van Papendrecht

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen en assistent
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care door samenwerking
  • Laagdrempelig en persoonlijk
  • 365 dagen bereikbaar bij spoed
Neem contact met ons op