078 - 842 53 33
Mail fb
078 - 842 53 33 Afspraak maken

Vastzittende kauwsnack

Lucy kreeg een snack in haar keel

Honden houden erg van kauwsnacks. Dit is ook goed voor de gebitverzorging en de mondhygiëne. Alleen soms gaat het mis en kan een hond zich flink verwonden of stikken door een snack. Dit gebeurde ook bij Lucy.

Lucy was heerlijk aan het genieten van haar gedroogde kauwsnack toen het noodlot toesloeg… in haar enthousiasme schoot er een veel te groot stuk achter in haar keel! Haar baas probeerde het uit haar keel te krijgen maar het was te glad en zat te diep. In volle vaart kwam hij naar Dierenarts Keizerskroon.

Arme Lucy, de hond kreeg het er benauwd van. Ze probeerde de grote brok weg te slikken en te hoesten, maar helaas werkte niks. Tijdens de bekinspectie zag de dierenarts achterin haar keel nog net een randje van de boosdoener. Het was onmogelijk om de kauwsnack te pakken dus kreeg Lucy een prik om te slapen. Op deze manier kreeg de dierenarts haar rustig en kon Lucy goed onderzocht worden. Met een tang werd het vreemde voorwerp uit haar keel gehaald. Het was een stuk van 8 centimeter en het leek op een gedroogd oor. De randen van de kauwsnack waren gelukkig al afgerond en zacht, dit heeft verdere schade in haar keel heeft voorkomen. Lucy en haar baas kunnen weer opgelucht ademhalen. Voor Lucy vanaf nu alleen nog maar mals gebakken biefstukjes!

Vragen of afspraak maken? 

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze gediplomeerde paraveterinairen voor advies op maat. Neem contact op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 078 - 842 53 33.

 

De beste dierenartsenpraktijk van Papendrecht

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen en assistent
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care door samenwerking
  • Laagdrempelig en persoonlijk
  • 365 dagen bereikbaar bij spoed
Neem contact met ons op