078 - 842 53 33
Mail fb
078 - 842 53 33 Afspraak maken

Het gevaar bij honden die spelen met een stok

Stoktrauma bij hond door spelen met stok

Hoera, de lente is weer in het land, de dagen zijn langer en het weer wordt steeds beter. Heerlijke omstandigheden om lekker met je hond er op uit te gaan. Wat is er leuker dan actief bezig te zijn met je beste vriend. Een rondje hardlopen, voetbalwedstrijdje of gewoon lekker in de zon op een bankje zitten, dit juichen wij van harte toe! Echter is er wel een hobby waar we als dierenartsen minder blij van worden…namelijk: gooien met stokken.

Let op de risico's van het spelen met een stok

Charlie vindt het altijd een groot feest als zijn baasje een stok zo ver mogelijk gooit, om deze dan op te halen en terug te brengen. Wat Charlie hier het leukst aan vindt is de stok uit de lucht vangen. Maar dit is niet altijd zonder risico’s.

Stok uit keel verwijderen met een operatie 

De afgelopen twee weken zijn al drie honden bij de Dierenarts Keizerskroon geweest die geopereerd aan een stoktrauma. Ze maakten een rare sprong toen ze de stok wilde vangen. De stok kan dan in de tong of keel komen of verdwijnen. Gelukkig zijn de gevallen in onze kliniek allemaal goed afgelopen, maar let op dat dit zeer ernstige verwondingen kan geven aan de keel, slokdarm en luchtpijp. Hiervoor is vaak complexe chirurgie nodig om de problemen weer op te verhelpen.

'Gooien mag maar liever met een bal'

Vragen of afspraak maken?

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met een van onze gediplomeerde paraveterinairen voor advies op maat. Neem contact op via het getoonde reactieformulier of bel direct: 078 - 842 53 33.

Afspraak maken

 

De beste dierenartsenpraktijk van Papendrecht

  • Uitstekende diergeneeskunde, normale prijzen
  • Ervaren dierenartsen en assistent
  • Moderne praktijken en apparatuur
  • Total care door samenwerking
  • Laagdrempelig en persoonlijk
  • 365 dagen bereikbaar bij spoed
Neem contact met ons op